Skip to content

150,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Iria Otero

Iria er født i Galicien og arbejder med udgangspunkt i gamle traditioner
Alt er økologisk og naturligt
Iria laver vine i 4 af Galiciens 5 DO'er

Beskrivelse

Iria Otero viser et sjældent spændende ansigt af albarino-druen med Sacabeira.

I takt med at Rias Baixas bliver mere og mere hot, så sker der altså nogle virkelig spændende ting i Rias Baixas. Det er Iria et tydeligt bevis på. Irias bud på en naturlig albarino er noget af det tætteste du kommer på en ren naturvin fra området. Der er nogle dygtige producenter, der leger med aspektet, bl.a. vores andet hus fra Rias Baixas, Albamar med O Sebal, men der er få, der arbejdes så fokuseret og dedikeret som Iria.

Iria har tidligere lavet vine for andre vinhuse, bl.a. i Ribeira Sacra, men i 2015 startede Iria egen vinproduktion. I dag laver Iria vine i fire af de fem DO’er, der er i Galicien, men Sacabeira var Irias første. Den er på 100% albarino og druerne stammer fra tre små parceller, der hver i sær er med til at give vinen personlighed. Alle parceller er fra Val de Salnes og alle dyrkes økologisk og efter bæredygtige metoder. To ar parcellerne ligger nærmest på stranden, og den sidste af de tre ligger lidt længere inde i landet. Sammen byder de på druer der udviser salthed, hvide blomster, æble og citrus.

Mosten ligger på bærmen i 8-9 måneder, men med minimal omrøring, da det er konsistens fra bærmekontakten, som Iria ønsker og ikke smagsnoter.

I glasset ender du med at have en ren, crisp, elegant og syrerig vin, der byder på en flot mundtekstur. Normalt bruger Iria ikke svovl, men her er der tilføjet lidt, da vinen er undertrykt den malolaktiske gæring. Den friske æblesyre byder dermed op til dans sammen med en lækker viskositet. På den måde minder Sacabeira lidt om Albamars tilgang til vinen PAI.

Iria arbejder ud fra to perspektiver: tilbring så meget tid i marken, som det er muligt; og så skal din kælder være REN. En filosofi der i øvrigt er udledt af en ph.d. indenfor ønologi. Iria har ganske enkelt styr på det!

Iria jagter vine der kan gemmes og har en vis holdbarhed med sig, men selvom du fint kan gemme den i 5-8 år, så kan den også drikkes nu.

Hvad Spiser Man Til Sacabeira?

Nu skal der skaldyr på bordet. Ikke de søde hummer, men fjordrejer med en chilimayo vil være et frækt match. Kan også bruges til tomatsalater og andre syreholdige retter

 

 

 

 

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Rias Baixas
Vinhus
Iria Otero
Vinmand
Iria Otero
Druer
Albarino
Landbrug
Økologisk
Serveringstemperatur
10 grader
Alkohol
13,5%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Stål
Næsen
Størrelse
0,75
Produktion
4822
Gemmepotentiale
Drikkes inden 2028

150,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % rabat på dit næste køb