Druen "puesta en Cruz" og 24 timers skindkontakt. NAM NAM Psssst På Langdahls ugeliste uge 47, 2023
155,00 kr.
Puesta laver de i to versioner. En på stål med sur lie og en på brugte fade. Her er det sur lie versionen. Den er mere cremet end fad-versionen og byder på masser af gær-relaterede noter. Det er lækkert og sjovt at prøve den op imod fad-versionen. Begge har flot syre og friskhed indlagt i smagsnoterne.
Druerne kommer fra en ung vinmark, der ligger i 700m højde og har en meget sandet og veldrænet jordbund.
Pres med helklase. 24 timer skindkontakt, spontan gæring og 8 måneder sur lie på stål. Mineralsk med tydelig struktur, gærnoter og en let røget karakter. Afslutningen er ren, præcis og med let salte notet. det er ganske enkelt lækkert! Der er også lavet omkring 900 flasker af "Lias", så her er der virkelig tale om en vinstil og drue, som er svær at finde - og ekstra sjovt at holde den op imod søsteren med fadnoterne.
Vi skal til bageren og have noget med gær og måske lidt syrlige mælkenoter. Creme fraiche, stenbiderrogn, citron, ristet surdejsbrød og karse vil være lækkert.
2021-årgangen
Renelangdahl.dk. Ugens Favorit vine uge 47, 2023 "Har du heller ikke hørt om druen puesta en cruz? Nej vel. En slægtning til den portugisiske rabigato fra eksempelvis Douro-dalen åbenbart. En af de druer, som man vil have svært ved at genkende blindt fordi vinen aromatisk opfører sig neutralt hvidvinsagtigt, men lad den få luft. Fra en afsondret mark i 600 meters højde, gæret og lagret på stål med fuld bærme. En slags sandstensriesling med mindelser om nogle af Portugals kystnære hvidvine med saltsmag. Genial vin til kvalitetskonserves, sardin i citron, stør i olivenolie eller endda røgede muslinger. Der er elektricitet i eftersmagen, batterispænding og friskhed og først og fremmest umanerlig renhed."
2020-årgangen
Wine Advocate/Parker 92P The white 2020 Ecléctico Variedades Blancas de Arribes was produced with the obscure Puesta en Cruz variety, which is a relative of the Portuguese Rabigato and will be mentioned on the labels in future vintages. They wanted to show the grape without makeup; and this has moderate ripeness, 11.7% alcohol and good freshness and acidity. It was produced with grapes from individual vines in different vineyards, but in 2018 they found a young vineyard at 600 meters in altitude. The clusters were pressed whole and the juice fermented in stainless steel, and the wine matured with the lees for eight months. It has a leesy and smoky twist and is characterful and clean, with a very fresh palate with precision and a very tasty finish and a salty twist. The variety has very good natural acidity, and the wines are fresh. 2,580 bottles produced. It was bottled in May 2021
155,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.