Fieldblend fra den varmere del af Ribeiro, men med Atlanterhavsindflydelse
135,00 kr.
Seara er et begreb, der dækker over, at naboer deler en mark eller en lund. Det kan være frugt, korn, blomster eller naturligvis en vinmark. Tanken om fælles brug af ressourcerne går langt tilbage, og viser tydeligt Irias udgangspunkt: traditionerne.
Et fieldblend på caiño, caiño longo, ferrol, souson og andre lokale druer, som du finder i og omkring Galicien.
Ribeiro kan blive varmt, og det ligger beskyttende et stenkast inde i landet. Derved holdes de værste indfald fra Atlanterhavet væk fra markerne. Det kan smages. I forhold til de røde i Rias Baixas er der her langt mere krop og fylde, men det er stadigvæk en rank, frisk og syrerig rødvin. 2022 var varmt, men med regn i september inden høsten. Det har skabt nogle balancerede druer, som netop er med til at skabe denne faste struktur i vinen, som klart kendetegner Atlanterhavs-indflydelsen.
Marken ligger ved Valle del Avia - hjertet af Riberiro. Jorden er granit og dekomponeret granit (sabregos). I bunden af bakken er der ler og rullesten.
A Seara har kun set cement. Både under fermentering og lagring. Det giver nogle af de samme fordele som fadlagring, men helt uden påvirkning af smagen med fadnoter - eller tanniner fra træet. Præcis som man har gjort det i fortiden i Ribeiro. Seara Tintas har ligget 10 måneder på cement.
En knivspids svovl er tilsat under flaskning, men med 16g svovl (fri) er det i den meget lave ende. Det smager ikke funky eller natur. Det smager bare godt.
(Endnu) en lille genistreg fra Iria. Iria har en Ph.d indenfor ønologi og har et lille vineri i Ribeiro. Du kan læse mere om Iria her, eller finde hendes vin fra afsnittet, hvor hun var med i Vin for Begyndere her, med noget af det bedste og mest personlige albariño som du kan finde i Rias Baixas.
Lyst kød og masser af grøntsager. En spinattærte vil faktisk også være godt til en frokost med et glas let afkølet A Seara.
René Langdahl. 92P og på listen over ugens Yndlingsvine den 14. juni 2024
"Krævende vermouthpræget rødvin – du ved det, hvis du er til det. Galiciens egne hjemmefødninger er blandet sammen som fieldblend; caiño, caiño longo, ferrol, souson og endnu flere. De har alle sammen moderat alkohol og højt indhold af aromastoffer fra rødderne og klitplanternes verden. Porse, blodrod, malurt, slåenbær og lyng. Der er jerntone i smagen, men først og fremmest saftighed og røde bær og så den bittertanniske kombination, som rødvin fra Galicien bør have. Iria Otero Mazoy demonstrerer endnu engang sin sans for lokalkolorit og tidstypicitet. Prisen må jeg le højt over og dog tænke: løber det rundt?"
135,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.