Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
Aseginolaza & leunda
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Sameiás

Sameiras, Adega Sameira, 2021, Riberiro, Spanien

Navarra
Riberiro
|
Spanien

Indbegrebet af Ribeiro - som det burde smage

135,00 kr.

/stk

Ikke på lager

Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

Colleiteiro er betegnelsen i Galicien for mindre vinbønder, der maksimalt må lave 60.000l vin om året, og de må kun benytte egne druer. Sameiras er netop et colleiteiro, og der er heller ingen tvivl om, at Antonio Cajide Gulín først og fremmest er landmand. Han ånder for jorden, planterne og jagten på de bedste druer, som kan dyrkes, men det skal være økologisk og bæredygtigt.

Når du besøger Antonio vil han tage dig med i markerne. Her viser han dig en markstruktur, som du ikke ser mange andre steder. Der er fem forskellige vinmarker i Antonios lille Adega, og de behandles alle forskellige. Fælles er alene jagten på biodiversitet, som står vigtigt for Antonio.

Der er kloner af de forskellige druer på markerne, og de står sammen på markerne, men sat systematisk og med et klart formål.

Høsten er ved håndkraft. Drueren sorteres i marken og kun de druer er modne høstes, derfor høstes der over flere omgange. I vinkælderen benyttes spontan gæring, masser af stål og brugte fade, Sameirás har alene ligget på stål og det er i stor stil udvælgelsen, og kombinationen af druerne, der skaber en unik og lækker vin, som til prisen er fremragende.

Balsamiske noter, krydderurter, honning pakket ind af friskhed og med et balanceret udtryk.

Det var tilfældigt, at vi fandt Antonio, men allerede nu en favorit!

Hvad Spiser Man Til Sameirás?

På trods af, at vinen blot har ligget på stål, så kan vi godt få lidt fedme på tallerkenen. Grillet blæksprutte med en kartoffelmos er en hyppig spise i Galicien, og det vil være godt hertil

 

 

 

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Riberiro
Vinhus
Sameiás
Vinmand
Antonio Cajide Gulin
Druer
Treixadura, albarino, godello, loureira, lado og caíño blanco
Serveringstemperatur
9-10 grader
Landbrug
Økologisk og minimal intervention i kælder
Alkohol
12,5%
Allergener
Indeholder sulfitter
Størrelse
0,75l
Produktion
Ca 15.000 flasker
Gemmepotentiale
Drikkes inden 2027
3 HURTIGE OM

Adega Sameirás

● Antonio arbejder økologisk og bæredygtigt med fokus på arbejdet i marken.
● Treixadura fylder 55% af de hvide druer - derudover albarino 20%, godello 10%, loureira 10% og Caiño blanco, torrentès med ca. 2%
● Druerne sorteres i marken, hvor der plukkes efter modenhed. Når druerne rammer vineriet, så går de direkte i pressen

Måske er du også interesseret i

Andre anmeldelser

2020 årgang

Parker +91P: "The tasty 2020 Sameirás reveals balsamic and herbal notes and a very harmonious palate where the flavors are ripe and rich, with a honeyed touch but keeping the freshness and balance. This is a blend of Treixadura, Albariño, Godello, Loureira, Lado and Caíño Blanco with 13% alcohol and very good freshness and a stony mineral sensation on the palate. 15,000 numbered bottles were filled in June 2021. This is bottled unoaked."

135,00 kr.

/stk

Ikke på lager

Tilføj til favoritterFavorit
Tilføj til favoritter
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2025 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.