145,00 kr.
Et lille mesterværk på malvasia riojana – en ikke aromatisk sort!
Javi Revert laver i dag hovedsageligt egne vine under eget navn. Vine der er berømte og efterspurgt i hele verden. Vine der får op til 96P hos Wine Advocate og serveres på de spanske top Michelin-restauranter. Men heldigvis har Javi også et sideprojekt. Et projekt sammen med vennen og tidligere kollega fra Celler del Roure: La Comarcal. Her er formålet at lave vine, der viser, at vine fra Middelhavsområdet ikke oprindeligt er tænkt som tunge marmelade-basser, men til priser, hvor alle kan være med
Tidligere i La font lavede man vine med struktur, syre, frisk frugt og peronlighed. Det var i gamle dage, men et målbillede for Javi og Victor. Dertil kommer et naturligt ønske om lidt større mængder og priser der svarer til, at du kan drikke vinen en torsdag i forhold til Javis egne vine. Lige nu laver de omkring 65.000 flasker og priserne hos os ligger mellem 110-150kr. Så det er jo stadigvæk forholdsvis få flasker, men til meget skarpe priser.
Principperne for La Comarcal er meget lig Javis egne vinstil. Det betyder spontan gæring, ofte helklaser, minimal brug af svovl, økologi, lerfade, stål og brugte fade i kælderen. Alt sammen i jagten på frisk og lækker vin. Vin der afspejler lokalområdet, naturen og vindruen. Vin med modstand og vin der vil have dig til at forholde dig til det, som du har i glasset.
Den hvide Lafont er et fantastisk eksempel på dette. Nok også den vin der, kommer tættest på, hvad Revert laber under eget navn, men tydeligt, at Victor og Javi sammen har fået lavet en håndfuld vine, hvor pris/kvalitet viser, hvad Spanien kan, når der arbejdes med kvalitet, håndværk og de traditionelle tilgange til vinen. Lafont er et pragteksemplar på vin, der bare smager virkelig godt til få penge
La Comarcal arbejder med vinmarker i to områder i DO Valencia: La Font de la Figuera & Venta del Moro – og som navnet antyder, så er vi her i La Font. Et område, hvor der historisk er lavet meget vin, men også et sted, hvor bønderne begyndte at plante vinen nede i dalen i stedet for på bjergskråninger, hvor der blev lavet vin fra i “gamle dage”. Det giver meget mere vin, når dalen er dyrkningsområdet, men også uhyggeligt meget varme til druerne, når først dalen kommer i spil – og en meget mere forudseelig vinstil, med druerne fra dalen.
Her er vi heldigvis et godt stykke oppe i bjergene. 700m for at være helt præcis. Druesorten er malvasia riojana. Bemærk “riojana”: det betyder, at det IKKE er den meget aromatiske drue, malvasia. Her får du mere grønt, bitterhed og måske lidt fennikel, men også tyngde, cremethed og fylde. 2023 er ikke så varm som 2022’eren var, så her er der lidt syre og mineralitet.
Direkte pres. Ingen skinkontakt og delvis malolaktisk gæring. Det ligger sur lie, men ingen battonage overhovedet. Til sidst ligger vinen 5-6 måneder på brugte fade. 2022 var første årgang, hvor de brugere fadene fra Javis hvidvin “Micalet” – en himmelsk hvid! Og det kan smages!
Hvad Spiser Man Til Lafont?
Få noget mad med lidt fylde på bordet. En let gryderet, kylling på grillen, fisk på grillen med en god og robust salat til. Svinemørbrad.
2022
Parker/Wine Advocate 93P "he 2022 Lafont is a white from the village of La Font de la Figuera from four vineyards on white soils, old vines that produce a wine profile of chalky and saline notes, a certain austerity, moderate alcohol and ripeness and an elegant and fresh palate. It's 100% Malvasía Riojana/Alarije/Subirat Parent that transmits the salinity of the limestone soils. 5,000 bottles produced."
2021
Wine Advocat 93P
145,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.