Gamay - frisk, syre, frugt.
169,00 kr.
Gamay bliver den dominerende røde drue, når vi bevæger os lidt syd på i Bourgogne. Vi skal Beaujolais, for at den bliver virkelig dominerende, men Nicolas Delfaud er ret forelsket i den, og den lille parcel, som han har fundet. Gamay er da også virkelig en drue med potentiale, når den behandles med respekt.
Alt dyrkes økologisk og tilgangen i kælderen er også minimalistisk. Nu er der også certifikat på økologien.
Vi fandt faktisk Nicolas ved et tilfælde, da vi i en vinbutik lidt uden for Sologny brokkede os over, hvor svært det er at finde god og økologisk Bourgogne, hvis det ikke skal koste en bondegård. Ekspedienten i den lille vinbutik fortalte os, at vi da bare burde køre op til Nicolas, der startet for sig selv for et par år siden. Vi fik et telefonnummer, ringede til Nicolas og tilbragte en fantastisk eftermiddag på en lille gård ved enden af en lang snoet vej på toppen af bjerget ved rue de Láncienne cure. Resten er historie som man siger.
Planterne blev sat i en jord præget af ler og kalksten imellem 1975 og 1977. Marken er øst vendt og planterne står i en højde af ca. 420m højde. Druerne plukkes i hånden. Masceration i 2 uger. I 2023 er det halvdelen, der er helklase og resten afstilket. prøv evt. 2020 for 100% helklase.
Fermentering på vildgær. 8 måneder på brugte fade inden flaskning.
I glasset får du masser af mørke røde bær og syre. Farven er igen dyb - præcis som smagen. Et pænt lagringspotentiale.
Tatar er oplagt. Ravioli med svampe og friske krydderurter på toppen eller måske vildt fjerkræ eller til en vegetarret med umami.
169,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.