Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
Tilbud
Aseginolaza & leunda
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Intro Aseginolaza & Leunda – Navarra

835,00 kr.

/stk
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

Bag det kringlede og næsten umuligt-at-udtale-navn Aseginolaza & Leunda finder du ungdomsvennerne Jon & Pedro. De er næsten indbegrebet af en umulig historie. Uden nogen vinuddannelse bag sig besluttede de sig for at lave vin. Det skulle af alle steder være i Navarra. Det skulle være en stilart, der ellers ikke længere ses i Navarra, men som afspejlede den historiske tilgang til vinen, og så skulle det være på garnacha-druen, der har et historisk tilhørsforhold til området, inden man generelt begyndte at plant internationale soter i området i et håb om, at det kunne bringe succes til området.

De internationale sorter var ikke en succes for Navarra, og fik det blot det nordlige område, der ligger klods op ad Rioja, længere ned på ranglisten af appelationer i Spanien.

Jon & Pedro blev opdaget allerede i 2018/2019 og fandt hurtigt vej til de spanske Michelin-restauranter. En del af forklaringen er klart, at Luis Gutiérrez (Parker/Wine Advocate) allerede til deres 2018-årgang gav +92P til Camino de La Torraza; og der skal da heller ikke herske tvivl om, at den fortsatte forelskelse fra Luis har været med til at skabe en stor scene for venneparret. I 2021 var den laveste score +91P og 95P var den højeste.

Senest i marts 2024 har Tim Atkin netop kåret Cuvee Las Santas til at være den bedste rødvin i Navarra i 2024-rapporten, hvor vinen får hele 98point. De ligger i øvrigt også nummer 3 og 10 på top10-listen af de 100 bedste vine i Navarra.

Du skal naturligvis ikke bare drikke det her, fordi det scorer højt hos Parker eller Tim Atkin, men fordi det her bare smager hamrende godt; og med priser der virkelig viser, hvad Spanien kan i forhold til pris og kvalitet.

Du kan læse mere om Jon & Pedro lige her. Den korte historie er at de begge er uddannet på universitet i Pamplona, hvor de læste Miljøvidenskab. Det har de taget med ind i deres arbejde med de gamle vinmarker. Jon & Pedro finder gamle og nedlagte garnacha-marker, som reetableres. Lige nu arbejder de på 15-20 marker. Den mindste er under 0,5ha.

I kælderen er der tale om lav-intervention. Ingen nye fade, minimal svovl, ingen filtrering og naturlige processer for klaring.

De fem vine vi kunne få er:

Birak 2022 – Den eneste røde fra 2022, som er frigivet. Jon & Pedro beskriver det selv om en ungdommeligt billede af gammel garnacha. 90% garnacha og 10% tempranillo. Alle stilke er fjernet, så der er ingen grønne eller bitre noter. Omkring 1/3 af mosten har ligget på gamle fade, eller bare stål. Ren frugt. Lidt stald. Drik den samme dag som den åbnes.

Cuvee, 2021 – garnacha 75%, mazuelo 20% og tempranillo 5%. Måske et af de flotteste blends, som jeg har prøvet i meget lang tid. Mazuelo er det spanske navn for carignan. 40% af druerne er lagt nederst i karret med stilke. Delvis carbonic maceration, og til sidste 8 måneder på 225l brugte træfade. Har +93P hos Parker

Cuvee Las Santas, 2021 – 100% garnacha. 50% uden stilke. Igen brug af carbonic maceration. Presset i hånden gennem gamle kurve og har ligget 9 måneder på gamle fade. 2021 er kåret til årets bedste vin i Navarra af Tim Atkim med 98Point.

Camino de la Torraza, 2020 – 70% mazuelo og 30% garnacha. Her er det ikke garnacha der er den styrende, men derimod mazuelo (carignan). Single vineyard (La Torraza) der er på blot 0,45ha. Druerne sat i 1960 på en skråning(terrasse) der ligger ned til Ebro-floden. Her har de ladet 15% af klaserne være hele, og det har ligget 10 måneder på brugte franske fade, Har 93P hos Parker.

Den 5. og sidste flaske i smagekassen er den hvide Matsanka. 70% garnacha og 30% tempranillo. Helklasser. Spontan fermentering. Masser af frugt – 95P hos Atkin.

Jeg ved godt, at Navarra ikke er the go-to-place, men her gemmer der sig en stor og flot overraskelse til dem, der tør prøve.

Normalprisen er 915kr – du får den til blot 825kr.

Hvis du har lyst til at deltage i onlinesmagningen den 7. marts med netop Aseginolaza & Leunda, så er der muligt sammen med Intro-pakken. Skriv til hgj@gastroland.dk

835,00 kr.

/stk

A&L

Product total

Options total

Grand total

Køb nu og optjen 17 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.