Mortensaften indeholder and. Sådan skal det være. Men heldigvis kan du vælge mellem mange forskellige måder, at få tilberedt din and på. Her er fem opskrifter, som alle fører til and på bordet.
Når tiden er til det, og du har nok gæster rundt om bordet, så er den traditionelle andesteg jo det sikre valg. Det tager lidt tid, men smager godt. Hvis du har mulighed for det, så lav den på rotisseriet. Det smager bare lidt bedre!
Vinen til må godt have syre, alkohol og krydderier. Led efter lidt vin der har ligget på brugte fade.
Du finder en fremgangsmåde lige her.
Her er der tale om and a la orange. Nem ret som tager mindre end 30 minutter – hvis du skynder dig. Tilbehøret kan naturligvis ændres. Skal du til Spanien, så har du en opskrift lige her. Vinen kan fint være en hvidvin med lidt struktur og fylde. Det kunne f.eks. være en hvid Rioja som den her fra Tentenublo
Her er der brug for lidt forberedelse, hvor andebryst skal sprænges i soja. Det tager gerne minimum 3-4 timer. Til gengæld har du en super frisk og velsmagende ret! Du finder opskriften lige her.
Det her er den franske bistro klassiker – confit canard. Dåsemad får en helt ny betydning, og med råstegte kartofler og en bordeaux i glasset er det som at være i Paris.
Turen til Paris starter her.
Her er retten som kræver lidt ekstra. Her har vi kun foie gras på menuen, det er and når det er bedst! Opskriften finder du lige her.
Slut af med en sveskeis, så er din mortensaften sikker på at slutte af på den helt rigtige måde! Og det smager faktisk virkelig godt!
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.