Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
Aseginolaza & leunda
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Iria Otero

Alebub, 2022, Iria Otero, DO Ribeiro, Galicien, Spanien

Navarra
Ribeiro
|
Spanien

Old school Ribeiro på brugte kastanje- og egetræsfade

225,00 kr.

/stk

På lager

Køb nu og optjen 5 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

Magisk blend på treixadura, godello og loureiro

Alebub er Iria Oteros topvin. Den er naturligvis fra Irias nexus: Ribeiro, som er Irias fødested.

Iria har en ph.a. indenfor ønologi og har arbejdet på forskellige vingårde i Galicien i mere end 12 år inden det blev til eget projekt. Hun har meget stærke meninger om arbejdet i både mark og kælder. Meget kompromisløst – og det kan smages i disse meget rene og præcise vine, der har masser af peronlighed og terroir over sig.

Alebub er et field-blend. Treixadura, godello og loureira. Druerne står sammen på marken i en jordbund præget af granit i et område der hedder Vieite. Marken ligger i 250m højde.

Fra 2022 er den tidligere topvin Cosco nu blandet ind i Alebub. Cosco var baseret på druer fra samme mark og samme vinificering med en væsentlig undtagelse, nemlig at den har ligget på kastanjefade. Det gør den halvdel fortsat. Faktisk er det lidt mere end halvdelen, der ligger på kastanje, da dette fad/fudre er på 650l og egtræet blot 500l

Druerne høstes på samme tidspunkt, og de presses og fermenteres simultant. Præcis som man altid har gjort i Ribeiro. Mosten ligger 14 måneder på brugte fade inden der flaskes. Dermed dels franske fade og dels kastanje fade. Da fadene er så store, får de reelt meget lidt kontakt med træet.

Inden flaskning blandes de to fade og får 3 måneder på stål, så det finder sammen.

Alebub er uden tilsat svovl og dermed naturvin i sin reneste form. Dem finder man ikke mange af i Ribeiro, men Iria er så tro mod gamle Ribeiro som muligt; og med den ene halvdel fra kastanjefade, så kan det virkelig ikke blive mere old school Riberio. Kastanjefadenes struktur er lidt mere åbne, og dermed får du reelt en meget mildere version af Cosco – eller en lidt mere struktureret Alebub.

Alebub  uden tvivl noget af det sjoveste, som du kan finde i Ribeiro. Det ældste DO i Galicien, som langsomt er ved at arbejde sig tilbage til fordums styrke takket være små projekter som Irias og El Paraguas, hvor de med Atlantico også arbejder med godello og treixadura.

Hvad Drikker Man til Alebub 2022?

Både fad og bærmen sætter sit præg på denne runde og hele vin. Smid noget fisk på panden med en bunke smør, så er du godt i gang. Gerne med en masse grøntsager som asparges, fennikel, blomkål som du steger hårdt af.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Ribeiro
Vinhus
Iria Otero
Vinmand
Iria Otero
Druer
Treixadura, godello, Loureira
Serveringstemperatur
10 grader
Landbrug
Økologisk
Alkohol
13%
Allergener
Indeholder sulfitter
Størrelse
0,75
Produktion
1724 flasker
Gemmepotentiale
Drikkes inden 2030
3 HURTIGE OM

Iria Otero

● Iria er født i Ribeiro, Galicien og arbejder med udgangspunkt i gamle traditioner
● Alt er økologisk og naturligt
● Iria laver vine i 4 af Galiciens 5 DO'er

Måske er du også interesseret i

225,00 kr.

/stk

På lager

Køb nu og optjen 5 DKK pr. stk.!
Tilføj til favoritterFavorit
Tilføj til favoritter
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.