Osamu Uchida fandt vi, da vi på en super lokal vinbar i udkanten af Bordeaux bad dem servere noget vildt Medoc-rødvin fra en lille uafhængig bonde, der ikke benytter mellemænd. Frem kom Miracle 2021, der er et udtryk for de første flasker mod "Rosa", som han laver i dag. Kærligheden blomstrede fra første mundfuld.
Osamu er født i Japan, Hiroshima i 1977. Han er vokset op i en familie, hvor vininteressen var stor, og forældrene importerede vine fra bl.a. Frankrig. 1999 blev året, hvor Osamu drog til Frankrig for at læse ønologi i Bordeaux og senere har Osamu arbejdet i bl.a. Côte Rötie (Clusel-Roch), Banyuls (Val Magnere), Savoie, Bordeaux og Loire. Osamu tager retur til Japan i 2006, hvor han arbejder med vin nogle år, inden han tager tilbage til Frankrig for at lave vin igen.
2015 er året, hvor han starter projektet op i Cisse-Medoc, Pauillac. Under 1 hektar i begyndelsen af cabernet sauvignon, der står i sand, kalk og ler. I dag omkring 3 hektar fordelt over 6 plots i Haut Medoc, og en produktion på omkring 8000 flasker i alt. Alt foregår økologisk og siden 2019 er markarbejdet også bioøkologisk. Vineriet lå i starten hjemme i Pauillac, hvor den blev bygget op inde i garagen, men i dag flyttet til Landes-skoven, hvor den ligger omgivet af fyr og træer og endnu tættere på markerne.
Generelt er vinmarkerne tæt på skov. Det er en vigtig del, at det terroir, som Osamu arbejder med. Skulle du bevæge dig til Medoc, og kører rundt mellem de mange vinmarker, så vil du ganske vist se en del skov, men der kan være langt imellem dem, og indimellem står der vinplanter. Osamus vinmarker er så tætte på skov, at det er med til at påvirke temperaturen. Når det er morgen, så tager det lidt længere tid, inden varmen stå højt, og solen er væk fra planterne tidligere end på mange andre marker. Det gør modningstiden længere, og det gør det muligt at beholde mere syre og friskhed i vinen. Det er specielt tydeligt på de seneste årgange.
I vineriet bliver der brugt ler (terracotta) og brugte fade. Vildgær, minimal svovl (nogle vine helt uden svovl) og hverken filtrering eller klaring.
Porteføljen vokser, og vi har valgt at tage alt hjem, som Osamu laver. Det vil sige, at du finder bobler, hvide og røde fra Osamus hånd i butikken.
Osamu siger selv, at han tager udgangspunkt i de ældgamle traditioner, som er en del af Bordeaux vinhistorie, men forsøger at bibringe lidt japansk følelse og intuition.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.